Wednesday, December 24, 2008

Apa Sengih-Sengih?

Hujung minggu. Bergaya sakan. Turun ke pekan. Bertemu rakan.

Menunggu bas di hujung simpang. Panas, berpeluh, belengas. Gadis-gadis lalu. Singgah menunggu bas. Pura-pura tiada apa berlaku. Kawal tampan. Konon-nya jaga saham.

Angin liar tiba-tiba memberontak. Mahu keluar. Sabar, jangan di sini. Tapi gagal memujuk. Saat cuba menjauh-kan diri, lohong angin sudah tidak terkawal lagi lantas terbuka. Angin keluar. Lega dan sedikit nikmat. Tiada bunyi, tapi ada aroma kurang enak.

Gadis-gadis tersengih-sengih memerhati. Sambil menutup hidung. Biar-kan, biar-kan. Tidak sengaja. Angin itu terlalu liar.

Gadis-gadis tadi masih tersengih sambil berbisik-bisik. Biar-kan, biar-kan. Mereka tidak tahu bahaya jika di sekat-sekat angin itu. Boleh undang penyakit. Bisa rosak-kan ginjal dan dinding perut. Berbisik menyedap-kan hati.

Gadis-gadis tadi masih menjeling mengusik. Baik-lah, tidak boleh biar-kan. Menapak pulang.

Hujung minggu. Bergaya sakan. Terlentang di rumah. Kebosanan.

13 comments:

saizulhafiz said...

gadis sengih sebab bergaya sakan kot...hehehe.ke sebab hensem

takdaknama said...

he2..lawak2..angin kus2?hoho...hensem mcm ayam.hik2

aQila Aini said...

hikhikhik..
buat bodoh sudah~

a | r | e | l | a | n | z said...

ko banyak mkn telor tu.. xpun petai.. tu pasal la bau tahap dewa hahaha

miezi said...

aku : zam, tgk kawan aku lukis. skillful gila.pakai paint je.

kawan aku : dia tak keje ke? (menengok sambil kagum)

aku : sengih

kawan aku : eh, ko xde blog miezi?

aku : hmm..takde.aku takde blog.aku suka baca je.

shhhh

selamat tahun baru juga.

unicorn said...

saizul, takdaknama, aqila, arelanz : no komen...ia adalah mengenai seekor ayam di atas..itu sahaja.hehehe.

unicorn said...

miezi : x baik tipu member, dowh..haha.
and lukis gambar2 ni bukan amik mase lame pun.5-10 minit je...

Maslina Zolkepli said...

dah pakar, mmg la seploh minit. dlu kat infy lama gak. drag mouse pelan2, pastu delete sket2 mana yg terlari. pastu simbah cat. huhu aku sebenarnye tak penah perasan pun ko dok menatap pc lukis gambar2 tu. mungkin ada kot sket2 aku tertengok skrin ko waktu masterpiece2 tu sdg dlm pembikinan.
anyhoo. blog aku dah tukar ya. sila tukar url. masz14 dot blogspot dot com. blog lama dah kaput.
yoe, baby aku dah kluar sok dtg la melawat aku. nnt aku mintak lan ajak ko n lain2.. hihihih..

unicorn said...

mas : tahniah, mas!nanti aku dtg bwk stokin baby

Maslina Zolkepli said...

awat ko dah ucap tahniah? lan ingat aku dah bersalin. siap sms tanye aku.. tsk tsk tsk. sebulan lagi la wei. lek lu....

Anonymous said...

betol ke ter chicken-tuuut dpn org lain? haih.. u r not alone.

pekena lauk masakan mysore mase kite kat india dulu, perasan x aroma pon lain macam.. mcm.. horrible gile?

unicorn said...

mas : sori, aku tersilap bace. ingat ko dah deliver...hehe =)

niwtode : yeap..smp skrg termimpi-mimpi aroma die tuh..what a nitemare!

rzy said...

Ayam yg bergaya.. ingt tak ko ada lukiskan ayam yg sama mungkin pose yang lain kot.. pastue aku siap tampal kat board meja aku.. last2 BOSS suh buang.. tak professional... tak ingt aku simpan lgi ke tak piece tue..anywhere kalau nak nak blajar kontrol kentut sila rujuk OBK.. He will give you some tips..